Om oss

Om oss

Cykel och mopedhandlaren i Umeå började Luciadagen 1982. Vi startade på storgatan 82, fortsatte till kungsgatan 86. Året var 1986. Där började vår historia på allvar. Firman växte med nya medarbetare och nya cykelmärken. Mustang, Skeppshult, Miyata, Bianchi, Crescent samt DBS.

1995 flyttade vi till nuvarande adress. 1998 startade vi ett grossistföretag – ”Cykloma”. Där började vi sälja till andra butiker i Norrland. Vid ett mässbesök i Köln (Tyskland) kom vi i kontakt med cykelmärket Ideal. Ett samarbete började. Vi skulle sköta försäljningen i Sverige. I samband med detta startade vi flera butiker i Norrland bl.a. i Luleå, i Skellefteå, i Västra delen av Umeå samt nytt delägarskap i butik i Holmsund.

Fastigheten vi nu är i blev till salu. Vi köpte och byggde ut med ca. 100 m2. Allt efter tiden gick insåg vi att flera butiker och fastighetsägande inte var rätt för oss. Vi avvecklade och koncentrerade oss på kärnverksamhet – Cykel & Moped Umeå samt Cykloma. Åren gick och min kompanjon Thomas Hernqvist ville trappa ner så vi sålde Cykloma till Jönköpings ”Cytech”. Från Cytech hanteras märket Ideal idag.

Idag är jag ensam på grund av min kollegas bortgång.

Håkan Hägglöf